Gezin aan het genieten in het zwembad van een Roan camping.

Roan Luxury Camping Holidays | 04-12-2018 | Inspiratie

Barbecueën in de winter, how to?

(Credits Steven Depolo) Barbecueën past bij het kamperen. Heerlijk genieten op je veranda onder de zon vergezeld door de meest heerlijke gerechten van de barbecue is voor velen het ultieme vakantiegevoel. Als je verblijft op één van onze campings zal het je aan niets ontbreken. Of je nu kiest voor een tent, lodgetent of stacaravan, al onze accommodaties beschikken over een eigen barbecue of (xl-)grillplaat.

Nu kun je de koude maanden binnen doorbrengen zonder BBQ, maar dat is tegenwoordig niet meer nodig. Zo kun je ook in de winter lekker barbecueën. Daarover meer in deze blog!    

Blijf lekker warm!
Terwijl je in de zomer heerlijk in de zon staat te grillen heb je tijdens een winterbarbecue een heel andere sfeer. Zo heeft de kou het voordeel dat je een leuke setting kunt creëren voor een geslaagde avond. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het toevoegen van vuurkorven waar iedereen omheen kan zitten. Zo is het echt genieten en tegelijkertijd brengen de vuurkorven meer sfeer en gezelligheid. Daarnaast kun je denken aan sfeerverlichting rondom de vuurkorven. Geef iedereen een glas Glühwein om het geheel compleet te maken. Om ervoor te zorgen dat iedereen optimaal kan genieten van de winter barbecue kun je fleecedekens uitdelen. Zo krijgt iedereen echt een knus en gezellig gevoel!

Kampvuur

(Credits: Jesse Millan)

Pas het menu aan
In de zomer neem je waarschijnlijk vooral lichte gerechten van de barbecue zoals vis en groenten. Kies in de winter voor de wat sterke gerechten zoals braadvlees en wild. Wij raden je aan om te beginnen met vlees wat snel gaar is. Hierbij kun je denken aan een biefstuk of rib eye. Hierna kun je een hamburger, schouderkarbonade en worstjes aanbieden aan je gasten. Zo kun je zelf de avond indelen. Kies dus eerst vlees wat sneller gaar is. En vergeet zeker niet de satésaus met brood gedurende de barbecue. 

Het bereiden van braadvlees
Veel barbecue vlees is van tevoren al gemarineerd door de slager. Wanneer je dit vlees op de barbecue legt kunnen er sappen vrijkomen die het bakproces verstoren. Je kunt dit vlees heerlijk braden door een stuk aluminiumfolie tussen het vlees en de grill te leggen. De functie van het folie is dat het de warmte doorgeeft, maar de vleessappen niet verloren gaan. Daarnaast is het zaak om de barbecue af te sluiten zodat het vlees goed door kan garen. Uiteindelijk heb je dan een heerlijk mals stuk vlees!

Braadvlees

(Credits Mike)

Zorg voor genoeg beschutte plekken
Tijdens de gure wintermaanden is een regenbui helaas geen uitzondering. Om letterlijk en figuurlijk geen roet in het eten te gooien is het belangrijk dat de barbecue droog staat. Een partytent biedt vaak uitkomst. Samen met de groep onder een partytent genieten van een heerlijke barbecue brengt extra sfeer. Zo kan iedereen echt genieten van de meest lekkere BBQ gerechten. Nu heb je geen excuus meer om je winterbarbecue niet door te laten gaan.

Sluit af met een overheerlijk en passend dessert
Na het heerlijke gerookte vlees vergezeld door warm brood en satésaus kun je de avond geheel in winterse stijl afsluiten met een bijpassend dessert. Heerlijk roomijs met een goede likeur of een glas warme chocolademelk met slagroom doen wonderen. Je kunt de warme chocolademelk helemaal compleet maken door mini marshmallows toe te voegen. Je gasten zullen je dan zeker dankbaar zijn. Als likeur zijn Jägermeister of Cognac een passende keuze. 

Natuurlijk heb je ook de vuurkorven nog waardoor je kunt afsluiten met marshmallows. Zo kan jouw winterbarbecue niet meer stuk!

Dessert

(Credits Chat W)

Andere tips voor jouw winter barbecue
Bovenstaande tips zullen zeker een geslaagde winter barbecue garanderen. Mis jij nog bepaalde tips voor een onvergetelijke winter barbecue, voeg ze dan toe in een reactie!

Zoek & boek

Onze gasten over boeken bij Roan: