Hier vind je alles wat je van een 5-sterrencamping verwacht

Roan Luxury Camping Holidays | 26-11-2020 | Eigen ervaringen

Hier vind je alles wat je van een 5-sterrencamping verwacht

Afgelopen juli ben ik met mijn gezin naar camping Domaine des Ormes geweest. Een ontzettend mooie camping in Bretagne. - Janeczka (Contact Center Manager) vertelt over háár ervaring!

Naast de camping bestaat Domaine des Ormes uit een hotel, manage en golfbaan. Zodra je het landgoed oprijdt, rijd je eerst tussen de weiden met paarden om vervolgens de golfbaan te passeren. De 1e reactie van mijn gezin was dan ook, wát een luxe camping in Bretagne is dit! En dat is het zeker. Alles wat je van een 5-sterrencamping mag verwachten, is op Les Ormes aanwezig. Roan heeft op deze camping stacaravans welke rustig gelegen zijn. Als je de plattegrond bekijkt, liggen ze aan de rand van de camping, maar desondanks ben je via een pad binnendoor zo bij alle faciliteiten.

In principe hoef je de camping niet af, zoveel is er te doen en te beleven. Dat maakt het weleens lastig met kinderen in de leeftijd van 14 en 11 die weinig voelen om de camping af te gaan en ouders die ook graag de omgeving willen verkennen. Volgens mij herkenbaar voor veel gezinnen.

Gelukkig is het dit jaar ook weer gelukt om ze van de camping af te krijgen. Binnen een straal van 30 minuten rijden, zijn er ontzettend veel mogelijkheden. Natuurlijk mag een bezoek aan Le Mont Saint-Michel niet ontbreken. Ook hebben we een middag het dorpje Cancale bezocht. Deze plaats staat bekend om zijn oestervangst. Op iedere hoek vind je een kraampje waar je oesters met wijn kunt proeven. Ben je geen oester liefhebber? Gelukkig kun je hier ook de streekspecialiteit Caramel au beurre salé proeven op een overheerlijke crêpe. Het dorpje is niet zo groot, maar er heerst een heerlijke sfeer en prima te combineren met een dagje strand.

Een tweede aanrader is om een gedeelte van het douanepad (sentier des douaniers) te wandelen. Echt prachtige uitzichten en onderweg kwamen we ook wat bunkers tegen uit de 2e wereldoorlog die het ook voor de tieners weer wat interessanter maakten. Wij hebben het stuk gelopen vanaf Cancale naar Pointe du Grouin.

Dit gedeelte van Bretagne staat bekend om zijn grote verschillen tussen eb en vloed. Dat moet je echt gezien hebben. Tijdens eb zie je de boten gewoon op het strand liggen en kun je goed op jacht naar krabbetjes en andere zeediertjes. Landinwaarts vind je de middeleeuwse stad Dinan. Eigenlijk bestaat Dinan uit 2 gedeeltes de oude kern met stadsmuren en een lager gelegen gedeelte aan de rivier de Rance. Aan de rivier is weinig parkeerruimte, dus probeer in de oude kern te parkeren. Maar beide delen zijn zeker een bezoek waard en vanaf de kade kun je een boottochtje maken over de rivier de Rance.

Terug op de camping hebben we heerlijk gezwommen in het overdekte subtropisch zwembad. Hier zullen de kinderen zich niet snel vervelen. Vooral de liaan was bij onze kinderen favoriet.

Ikzelf zal het klimpark op de camping niet snel meer vergeten. Begeleiding van een volwassene is vereist en als beide kinderen héél graag willen klimmen, ga je overstag. Met knikkende knieën begon ik aan het parcours, maar na het 1e rondje was ik ver over m’n angst heen en heb ik zelfs genoten van het tokkelen over het meer.

We hebben echt genoten van onze vakantie in Bretagne! Wil je meer informatie over camping Domaine des Ormes of onze andere campings in Bretagne? Laat het mij dan weten, ik kijk graag met je mee!

Zoek & boek

Onze gasten over boeken bij Roan: