Favorieten

Ik heb een vraag over

COVID-19

Wat verstaan jullie onder een negatief reisadvies?

Onder een negatief reisadvies verstaan wij de kleurcode oranje of rood. Indien je niet op vakantie kunt omdat de kleurcode oranje of rood is , komt dat doordat de bestemming geen toeristen toelaat of het land waarin je woont het afraadt om naar die bestemming af te reizen.
Kun je niet op je bestemming komen, omdat het land waar je door heen moet reizen geen toeristen op doorreis toelaat, is dat ook een geldige reden. In bovenstaande gevallen kun je je vakantie wijzigen naar een andere bestemming of ontvang je je gedane betaling retour.

Mag ik met Roan op vakantie als ik niet gevaccineerd ben?

Op dit moment is het niet duidelijk of landen toeristen mogen weigeren als ze niet in het bezit zijn van een vaccinatiebewijs en of dit ook daadwerkelijk wordt doorgevoerd. Zodra hier meer informatie over is, kunnen wij hierin ook pas een standpunt nemen. Mocht blijken dat er een vaccinatiepaspoort wordt ingevoerd en je alleen kunt reizen als je gevaccineerd bent, omdat een negatieve pcr test overleggen niet toereikend is, dan bieden wij je de mogelijkheid om je vakantie te wijzigen naar 2022, kosteloos annuleren behoort niet tot de mogelijkheden. Als blijkt dat je kunt reizen door middel van het aantonen van een negatieve pcr test, is dat geen geldige reden om je vakantie kosteloos te annuleren of kosteloos te wijzigen naar 2022.

Ik wil niet op vakantie als ik op bestemming of bij thuiskomst 10 dagen in quarantaine moet

Indien de overheid van het land waar je woont of van je bestemming een quarantaine van 10 dagen verplicht stelt bij aankomst, wordt dat door de overheid gezien als een negatief reisadvies en zal het gehele advies zijn om niet naar de bestemming af te reizen. Bij een negatief reisadvies kun je je vakantie kosteloos wijzigen of annuleren.

Kan ik kosteloos annuleren als ik in quarantaine moet?

Indien je zelf niet positief getest bent maar wel in contact bent geweest met een besmet persoon, is dat geen geldige reden om je vakantie kosteloos te annuleren. Uiteraard denken we graag met je mee hoe we dit voor je kunnen oplossen. Wellicht kunnen we je vakantie verzetten naar een andere datum. Neem in zo’n situatie altijd contact met ons op en we helpen je verder.

Wat gebeurt er als ik niet kan reizen omdat ik of mijn reisgenoten positief getest zijn?

Een positieve uitslag is bij de meeste annuleringsverzekeringen een geldige reden om je annuleringskosten vergoed te krijgen. Sluit dus altijd een annuleringsverzekering af, zodat je geen enkel risico loopt. Check tevens altijd goed je verzekeringsvoorwaarden.

Roan werkt samen met Allianz Global Assistance, waarbij een Covid-19 besmetting een geldige reden is om te annuleren. Een annuleringsverzekering dient uiterlijk 7 dagen na reservering te zijn afgesloten. Onze reisspecialisten informeren je graag.

Wanneer hoor ik of mijn vakantie niet door kan gaan vanwege een negatief reisadvies?

Wij nemen een week voor aankomst contact met je op als blijkt dat er op je vakantiebestemming nog steeds een negatief reisadvies geldt.

Geven jullie een compensatie als blijkt dat niet alle faciliteiten volledig geopend zijn?

Nee, je ontvangt geen compensatie als blijkt dat bepaalde faciliteiten niet geopend zijn als gevolg van Covid-19.

Kan ik kosteloos annuleren als ik op bestemming een negatieve PCR test moet laten zien?

Indien de vakantiebestemming een negatieve PCR test eist, is dat geen geldige reden om je vakantie kosteloos te annuleren. De kosten voor de PCR test zijn voor rekening van de vakantiegangers.

Kan ik mijn vakantie verzetten naar 2022?

Je vakantie verzetten naar 2022 is helaas niet mogelijk. Je vakantie dient plaats te vinden in 2021. Wist je dat we op een aantal campings in Italië, Frankrijk en Nederland zelfs in de herfstvakantie geopend zijn?

Valt het Coronavirus onder de dekking van het calamiteitenfonds?

Het calamiteitenfonds geldt alleen voor molestsituaties of natuurrampen. Ziektes en epidemieën zoals Covid-19 vallen niet onder de dekking van het calamiteitenfonds.

Is kamperen een veilige manier van vakantie vieren?

Jazeker, op de camping ben je veel buiten en wij hebben richtlijnen opgesteld voor onze medewerkers met betrekking tot schoonmaak en veiligheid. Zo maken wij gebruik van beschermende en desinfecterende materialen. Tevens zullen onze medewerkers altijd voldoende afstand houden.

Waar kan ik meer informatie vinden over het Coronavirus?

Wij volgen de situatie in de verschillende landen waar wij vakanties aanbieden op de voet. We houden je hier op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom het Coronavirus.

Kan ik reizen door landen die nog code oranje hebben of daar op vakantie gaan?

Het is mogelijk te reizen door en naar landen die code oranje hebben, maar check goed uw reisverzekering of u bent verzekerd mocht u onverhoopt tijdens uw reis of vakantie in het ziekenhuis terecht komen.

Maatregelen op de camping

Gezien de huidige situatie waarin wij zitten, willen wij u hier graag attenderen op een aantal genomen maatregelen die bijdragen aan de veiligheid van iedereen.

Waar kan ik de laatste stand van zaken bekijken met betrekking tot het afgegeven reisadvies voor een bepaalde bestemming?

Wij adviseren u om de website van Buitenlandse Zaken in de gaten te houden:
Nederland: https://www.nederlandwereldwij... 
België: https://diplomatie.belgium.be/..

Cashless betalen

Wij vragen u de borg en/of toeristenbelasting zoveel als mogelijk cashless te betalen. U kunt op de meeste camping betalen d.m.v. een betaalverzoek die onze campingmedewerker u toe stuurt per sms of email. Wilt u toch cash betalen? Dan is er bijvoorbeeld een envelop waar u het bedrag in kunt doen.

Welke aanvullende eisen, zoals het dragen van een mondkapje in de buitenlucht, kan ik tijdens mijn vakantie verwachten?

De verplichtingen en regels verschillen per land en zijn tevens onderhevig aan wijzigingen. Voor de actuele situatie verwijzen wij je naar de website van het ministerie van buitenlandse zaken www.nederlandwereldwijd.nl . Aanvullende regels op je vakantiebestemming zijn geen geldige reden om kosteloos te annuleren.

Als ik zelf twijfel om op vakantie te gaan, kan ik dan ook kosteloos annuleren?

Tot 1 april heb je nog de gelegenheid om kosteloos te wijzigen of te annuleren (dit is niet van toepassing op vakanties die zijn omgeboekt vanuit 2020). Besluit je na 1 april om te annuleren dan brengen wij de reguliere annuleringsvoorwaarden in rekening. Twijfel je over je vakantie? Omboeken naar een andere bestemming is altijd mogelijk. Wordt de nieuwe bestemming duurder, dan betaal je het verschil bij. Wordt de gewijzigde vakantie goedkoper, dan ontvang je geen geld retour.

Ik wil niet op vakantie als ik nog niet gevaccineerd ben. Is dat een geldige reden om kosteloos te annuleren?

Dit is geen geldige reden om kosteloos te annuleren. Tot 1 april heb je nog de gelegenheid om kosteloos te wijzigen of te annuleren (dit is niet van toepassing op vakanties die zijn omgeboekt vanuit 2020). Besluit je na 1 april om te annuleren dan brengen wij de reguliere annuleringsvoorwaarden in rekening. Omboeken naar een andere bestemming is ook na 1 april mogelijk. Wordt de nieuwe bestemming duurder, dan betaal je het verschil bij. Wordt de gewijzigde vakantie goedkoper, dan ontvang je geen geld retour.

Ik wil mijn corona voucher inwisselen. Hoe werkt dit?

Via onze website kun je een nieuwe boeking maken. In stap 3 van het maken van de boeking kun je inloggen, het systeem herkent hier je klantgegevens en vervolgens kun je de voucher als betaalmogelijkheid kiezen bij betalingsopties. Uiteraard kunnen wij ook altijd de voucher handmatig voor je verwerken.

De voucher is één jaar geldig vanaf het moment van uitgifte en kan worden gebruikt voor alle reizen uit het Roan Campingvakanties en Go4camp aanbod. Heeft u de voucher op 1 april 2020 ontvangen, dan heeft u tot 1 april 2021 de tijd om een nieuwe vakantie te boeken met aankomst in het jaar 2021 of 2022.

Ik zit te wachten op een vaccin, wat als de oproep in mijn vakantie valt?

We kunnen ons voorstellen dat je in Nederland wil zijn om de vaccinatie niet mis te lopen. Het is geen geldige reden om kosteloos te annuleren, maar we denken wel graag met je mee door te kijken of we wellicht je vakantie kunnen wijzigen naar een andere datum in 2021. Onze reisspecialisten denken graag met je mee.

Als er daadwerkelijk een vaccinatiepaspoort komt en ik heb nog geen vaccin gehad, is dat een geldige reden om kosteloos te annuleren?

Mocht blijken dat er een vaccinatiepaspoort wordt ingevoerd en je alleen kunt reizen als je gevaccineerd bent én een negatieve pcr test overleggen niet toereikend is, dan bieden wij je de mogelijkheid om je vakantie te wijzigen naar 2022. Als blijkt dat je kunt reizen door middel van het aantonen van een negatieve pcr test, is dat géén geldige reden om je vakantie kosteloos te annuleren.

Wat is de situatie in Kroatië op dit moment?

Voor meer informatie verwijzen wij graag door naar de volgende website:
https://www.croatia.hr/nl-NL/coronavirus-2019-ncov-q-and-a-

Hier kunt u actuele cijfers terugvinden en tevens informatie vinden over de getroffen maatregelen door de toeristische sector. Tevens vindt u hier informatie die belangrijk zijn voor het reizen naar Kroatië, zoals het <enter croatia> formulier welke ingevuld dient te worden.

Als ik op vakantie ben en mijn bestemming gaat van een positief naar een negatief reisadvies, wat moet ik dan doen?

Indien u tijdens uw vakantie te maken krijgt met een wijziging van het reisadvies. Dan heeft u de keuze om uw vakantie af te maken. U reist dan wel op eigen risico. Ten tweede kunt u contact met ons op nemen, zodat we kunnen kijken of we u kunnen omboeken naar een andere bestemming, waar nog wel een positief reisadvies is. Als laatste optie kunt u besluiten om terug naar huis te gaan. De dagen dat je geen gebruik meer hebt gemaakt van de vakantie, krijgt u van ons vergoedt. Stel dat de totale reissom € 1400,- euro bedraagt voor 7 nachten en u gaat op dag 3 naar huis, dan heeft u 5 nachten geen gebruik gemaakt van uw vakantie en ontvangt u € 1000,- retour.

Hoe werkt dat precies met een PCR test?

Op sommige locaties is het verplicht om een negatieve PCR test te overhandigen. U kunt hiervoor een afspraak maken bij een testlocatie bij u in de buurt. Belangrijk is om na te vragen of u ook een certificaat ontvangt. U kunt niet bij de GGD terecht voor een test, daar deze geen certificaat verstrekt dat vereist is voor het reizen. Voor meer informatie over de reisadviezen verwijzen wij u naar www.wijsopreis.nl.

Moeten kinderen ook een negatieve PCR test tonen?

Dit is afhankelijk van de bestemming en ook de minimale leeftijd verschilt per land. Voor meer informatie verwijzen wij u naar www.wijsopreis.nl

Heb ik ook een PCR test nodig bij terugkomst in Nederland?

Dit verschilt per land waar u vandaan komt en ook op welke manier u terugkomt in Nederland. Met de auto gelden andere regels als met het vliegtuig. Voor meer informatie verwijzen wij u naar www.wijsopreis.nl.

Staat uw vraag er niet tussen? Wij helpen u graag!

Openingstijden

Ma - wo 09.00 - 22.00
Vr 09.00 - 17.30
Za - zo 10.00 - 16.00

Ervaringen van Roan klanten